گل محمدی 1401 که معمولاً به عنوان گل محمدی شناخته می شود، مهم ترین گیاه اسانس دار است. این گونه متعلق به خانواده Rosaceae است. به دلیل غلظت کم روغن در گل ها و عدم وجود جایگزین های مصنوعی، قیمت روغن طبیعی گل محمدی در بازار بسیار بالا است.
این محصول به صورت تجاری در بسیاری از کشورها مانند بلغارستان، ترکیه، مراکش، ایران، مصر، چین، روسیه و هند و غیره کشت می شود. عمده استفاده از اسانس گل محمدی تهیه عطر و محصولات آرایشی و بهداشتی مرغوب است.
بنابراین، تقاضا برای روغن طبیعی گل محمدی به طور پیوسته روز به روز در حال افزایش است. در سال 2018، اندازه بازار جهانی روغن گل محمدی حدود 278.7 میلیون دلار بود و پیش بینی می شود که در دوره پیش بینی 2019-2025 با CAGR 6.8 درصد افزایش یابد.
کیفیت اسانس گل محمدی با نسبت گروه های مختلف ترکیبات مانند مونوترپن های غیر حلقوی، الکل های معطر و هیدروکربن های با زنجیره بلند تعیین می شود.
با این حال، اجزای اصلی روغن گل محمدی که ارزش بازار را تعیین می کنند عبارتند از: سیترونلول، اکسید رز، اوژنول، ژرانیول، فارنسول، لینالول، سیترونلیل استات و متیل اوژنول.
اسانس معمولاً در مجاری روغن، غدد و تریکوم گیاهان رسوب می کند. اسانس با استفاده از روش های مختلفی مانند تقطیر با بخار آب، تقطیر با آب یا استخراج با حلال استخراج می شود.
با این وجود، کیفیت و بازیافت روغن به عوامل محیطی غالب در طول گلدهی، عوامل ژنتیکی و همچنین زراعی از جمله مرحله گلدهی، زمان برداشت و تکنیک تقطیر بستگی دارد.
علاوه بر این، هرس یکی از انواع تنش های مکانیکی است که باعث افزایش عملکرد گل محمدی می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.