مصرف هندوانه منجر به تولید ضایعات آلی به شکل دانه و پوست می شود.
ما پروفایل اسیدهای چرب و محتوای آنتی اکسیدانی روغن تخمه هندوانه در سبزوار ( رقم Kinnaree ) و موم پوست را ارزیابی کرده ایم.
علاوه بر این، ما استفاده بالقوه از این محصولات جانبی صنعت تخمه هندوانه را در توسعه لوازم آرایشی و بهداشتی ارزیابی کردیم. فراوان ترین اسیدهای چرب موجود در روغن تخمه هندوانه و موم پوست به ترتیب اسید لینولئیک و اسید آراشیدیک بود.
اسیدهای چرب یک جزء ضروری در غشای سلولی تشکیل می دهند و در صنعت آرایشی و بهداشتی به رسمیت شناخته شده اند. آنتی اکسیدان ها همچنین نقش مفیدی در مراقبت از پوست در مبارزه با رادیکال های آزاد ناشی از آسیب خورشید و آلاینده ها دارند.
روغن تخمه هندوانه فعالیت آنتی اکسیدانی قوی تری نسبت به موم پوست نشان داد، همانطور که با توانایی مهار رادیکال DPPH 0.894 میلی گرم معادل آلفا توکوفرول در گرم دانه خشک در مقابل 0.036 میلی گرم معادل آلفا توکوفرول در گرم پوست خشک نشان داد.
بنابراین، روغن تخمه هندوانه به صورت امولسیون و نانو امولسیون به محصولات مراقبت از پوست تبدیل شد. موثرترین فرمول ها در دمای اتاق به مدت هفت روز یا به دنبال چرخه های مکرر گرمایش و سرمایش پایدار بودند.
این کار پتانسیل استفاده از روغن دانه هندوانه را در فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست نشان می دهد که می تواند سود کشاورزی را به حداکثر برساند و ضایعات محیطی را به حداقل برساند.
هندوانه (Citrullus lanatus) یک میوه کشت شده در سطح جهانی است که به دلیل طعم شیرین، محتوای آب بالا و ارزش کالری پایین آن ارزشمند است (Maoto et al., 2019). در سال 2018، مصرف جهانی تخمه هندوانه به 166 میلیون تن رسید.
(پایگاه آماری فاوستات، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، 2020). با این حال، در حالی که تخمه هندوانه در برخی از مناطق آسیا برای تنقلات و آرد استفاده می شود.
اغلب دور انداخته می شوند و مقادیر زیادی ضایعات بذر و پوست تولید می کنند. محتوای روغن تخمه هندوانه در محدوده 10 تا 35 درصد است که بسته به ژنوتیپ متفاوت است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.